Find Dory - forpremiere i Kastrup Bio

Anbefalinger til teenage Iben

 

Foto: Pressebillede NRK

Foto: Pressebillede NRK

Den norske tv-serie SKAM er på alles læber for tiden og hvis Iben var teenager ville jeg klart anbefale hende at se den (selvom hun nok selv ville falde over den før mig).  Men hvad ville jeg ellers anbefale teenage Iben?

SKAM følger en gruppe teenagepiger og deres oplevelser med druk, sex, kærlighed, venskab, løsrivelse og samfundets forventninger til dem. På en ny måde formår NRKs tv-serie at give os et indblik i teenagelivet uden at fordømme pigerne for deres valg.

Very good girls er en historie om venskabet mellem Gerri og Lilly, og hvordan det sættes på spil, når pigerne oplever kærlighed, sex og det at slippe sin jomfruelighed.

Copenhagen er en lille fortælling om Effy som i sin skolepraktik på et hotel i København møder en amerikansk turist. Hun viser ham byen og han viser hende, hvordan en flirt kan udvikle sig over en kort periode.

Rookie Mag er et amerikansk magasin af og for teenagere. Stifteren Tavi Gevinson er kendt som en pige med ben i næsen, som i en tidlig alder formåede at komme i designernes søgelys med hendes legende tilgang til design og andet kultur. Hos Rookie Mag står teenagepigerne sammen og der er plads til at pigerne kan være forvirret og følsomme. Jeg ville ønske for danske teenagepiger, at et sådan univers kunne drives i Danmark.

Anton90 er DRs bud på en webserie, hvor vi følger teenageren Anton i hans kamp med sin store forelskelse Ida. Det nye format er interessant og giver nye muligheder for første persons fortællinger. (Dette strømmer nettet nok over af, når Iben om 10-12 år er teenager).

Spring Breakers er Harmony Korines seneste bud på en film om unges trang til at springe samfundets normer. Han har samlet Selena Gomez, Vanessa Hudgens og Ashley Benzon som tre af de fire unge piger, som vi ser skeje ud på deres spring break ferie. I USA må teenagere ikke se denne film, men jeg vil alligevel mene at det er en film for teenagere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find Dory - forpremiere i Kastrup Bio