Nyheder til børn

Børnejazz med Silja

Benjamin Koppel, Silja Okking og Kasper Jolin til børnejazz

Benjamin Koppel, Silja Okking og Kasper Jolin spiller børnejazz

I lørdags var vi til intimkoncert med Silja Okking, som de fleste børn og forældre kender fra DR Ramasjang programmer som Monster Buster og Mini MGP. Men Silja er derudover en virkelig god sangerinde og sangskriver, og jeg var (som jeg skrev her) meget imponeret over de originale sange, som hun bidrog med til Cirkus Summarum i 2015. Derfor var jeg begejstret, da jeg så, at hun sammen med Benjamin Koppel og Kasper Jolin kom på besøg hos Galaksen i Værløse for at synge akustiske børnesange tilsat lækker jazz.

Emil bliver stadig ammet, så vi pakkede barnevognen i bilen og kørte alle fire til Galaksen, sådan at Iben og jeg kunne nyde koncerten, uden at jeg stressede over at skulle hjem for at amme. Iben havde fundet sin yndlings kjole frem, så hun var klar til at danse. Jeg har langt om længe tabt en del kilo, så jeg kunne for første gang siden min graviditet hoppe i et par almindelige bukser. Det var faktisk rart ikke at ligne en, som er på barsel (læs: joggingtøj, håret op i en knold og ingen make-up).

Vi var blevet lovet en intim stemning med musikken i fokus – og det fik vi. Silja havde medbragt en stor rød kuffert med ting, som hver især repræsenterede en følelse. Gennem følelser som glæde, tristhed, angst, nydelse og forelskelse tog hun os i gennem kendte og mindre kendte børnesange. Der blev leget kat til “Hvem vil ikke gerne være kat”, nusset til Alberte Windings “Op til dig” og danset til Baloos “Det rent og skært nødvendige”.  Alt akkompagneret af Benjamin Koppel og Kasper Jolin og tilsat lækre saxofon soloer af netop Benjamin Koppel. Desuden viste alle børnene, at de havde styr på deres DR Ramasjang programmer, da de råbte med på remsen fra Monster Buster.

Det var en fed koncert. Jeg var imponeret over, hvordan de turde variere tempoet. I dag er der rigtig mange kulturtilbud, hvor tempoet er så højt, at man dårlig får historien med (fx børnetegnefilm), fordi man er bange for, at børnene kommer til at kede sig. Silja, Benjamin og Kasper turde at udvælge en række sange med et lavt tempo, sådan at der blev plads til, at børnene kunne ligge og hvile og ikke mindst blive krammet og nusset af forældrene. Det var rart for både børn og voksne at få denne stund sammen.

Iben synes, at koncerten skal have 690 stjerner. Jeg vil give den fem malerklatter. 

Galaksen havde skabt en fantastisk ramme i den lille sal med madrasser på gulvet og plads til både dans og hygge. De har en masse fede børnekulturarrangementer. De har desuden en børneklub, hvor man som medlem får billigere billetter og ret til at købe billetter før alle andre. Du kan følge Silja Okking på instagram, hvor hun blandt andet gør reklame for hendes forskellige arrangementer.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyheder til børn