Iben er blevet storesøster

CPH Pix lækkerier – uden at lette måsen

Foto: Den musikalske drage, CPH PIX

Foto: Den musikalske drage, CPH PIX

Med en lille ny baby i huset er der ikke meget tid til at tage til diverse kulturelle arrangementer. Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg så, at Politiken har indgået et samarbejde med CPH Pix og BUSTER. Det betyder nemlig, at vi kan nyde 8 kortfilm for børn og unge hjemme fra sofaen. Før-skole-børn som Iben kan se de fleste af filmene. Jeg kan især anbefale filmene Den musikalske drage og En lille historie om en ræv og en mus.

Den musikalske drage handler om en violinspillende drage og en fløjtespillende pige, som bliver venner, da de deler glæden for musik. Kongen har beordret, at der kun må spilles march-musik, hvilket gør dragen syg og dårlig. Da de bliver taget til fange tryllebunder pigen kongens soldater med hendes eventyrlige fløjtespil, og kongen står alene med sin kærlighed for march-musik.

I En lille historie om en ræv og en mus jagter ræven en lille mus i et koldt snedækket landskab. Da en ugle dukker op, må ræven og musen hjælpe hinanden. Historien er meget simpel, men animationen er virkelig i høj kvalitet. Man kan nærmest se de enkelte hårstrå på ræven bevæge sig, når det suser med kold vind i det flotte hvide landskab.

Den danske kortfilm Dagny instrueret af Peter Lopes Andersson er en del af +10 programmet, så selv de større børn kan nyde godt af Politikens hjemmebio.

Filmene er frit tilgængelige i Politikens hjemmebio i hele festivalperioden, som løber indtil 9. november. I kan dog også se filmene ude i biograferne – se programmet her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iben er blevet storesøster