Formidling af krigshistorie til hele familien

Cykelmyggen Egon og alle hans venner

Kunstplakat af Flemming Quist Møller på Storm P Museet

Kunstplakat af Flemming Quist Møller på Storm P Museet

Iben er vild med Cykelmyggen Egon. Både bøgerne, filmen og teaterstykket som vi var inde at se på Østre Gasværk sidste år er hun vild med. Hun har selv en rød cykel, og når hun prøver at lave trick på den, leger hun, at hun er Cykelmyggen. Det er hendes yndlingsfigur – også over Dansemyggen Dagmar, som ellers både er yndig og sej. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at vi skulle ind og se Storm P. Museets udstilling med værker af Flemming Quist Møller. Quist Møller vandt Storm Ps Ping prisen i 2016, og det er i lyset af denne, at udstillingen er sat op

Udstillingen starter med en stor kunstplakat, som Quist Møller har lavet til en udstilling på Charlottenborg. Vi brugte virkelig lang tid på at dyrke alle figurerne i plakaten. Storm P. Museet havde valgt at ligge bogen med plakatens enkelte billeder frem, sådan at man for alvor kan dyrke de enkelte motiver. Det var en succes. Det er ikke altid nemt, at holde en 4 årigs koncentration, men den store kunstplakat kom til at fungere som en kæmpe stor finde bog.

Flemming Quist Møller er for de fleste i min generation nok allermest kendt for historierne om Jungledyret Hugo, da den kom på filmlærred i 1993. Men med Cykelmyggen Egons halvtredsårsfødselsdag i år, er der ingen tvivl om, at det er denne, som er allermest populær for tiden. Det er da også Egon og hans univers, som fylder allermest på udstillingen. Det gør udstillingen meget egnet til børn fra 4-5 år og op efter. Der er en smule af Quist Møllers bladtegninger og erotisk kunst, men det er adskilt fra børneillustrationerne og kan derfor nemt springes over.

På hjemmesiden stod der, at man kunne dykke ned i Bennys badekar. Det fandt vi dog ikke. Og jeg glemte af spørge om det. Generelt er det nok udstillingens svaghed. Netop på grund af det store trækplaster, som Cykelmyggen er, bruger Storm P. Museet ikke lejligheden til at vise skitser og tegninger fra de mange andre universer såsom Bennys badekar og Snuden. Det er ærgerligt.

Storm P. Museet har dog efter dette indlæg, gjort mig opmærksom på, at vi gik glip af et udstillingsrum, som netop har alt dette. Så husk at spørg om det, hvis I heller ikke lige kan finde det. 

Udstillingen kan opleves på Storm P. Museet frem til den 22. oktober. Børnene er gratis og det koster kun 50 kroner for voksne. Men som I nok kan gætte ud fra billedet på Instagram, kan det godt blive lidt dyrere, hvis man går et smut forbi museumsbutikken, som vi gjorde det. Jeg glæder mig til at få den flotte illustration i ramme.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Formidling af krigshistorie til hele familien