Yoga for børn

Driblende tekster til letlæserne

Læs med landsholdet af Ole Sønnichsen i serien Carlsens læsestart

Læs med landsholdet af Ole Sønnichsen i serien Carlsens læsestart

Indlægget indeholder Affiliate Links

Da jeg var barn spillede jeg fodbold i Brøndby I.F. Jeg levede i klubben. Når jeg og mit hold ikke selv trænede eller spillede kamp, hang vi ud i klubhuset eller sang slagsange på stadion. Fodbold har derfor altid fyldt i mit liv. De seneste år er jeg dog faldet lidt af på den, blandt andet fordi at vi har droppet vores tv-pakke (og det er hundedyrt at streame fodbold). Desuden har alt mulig andet sport fået lov at fylde herhjemme, hvor vi alle elsker sport. Sidste år var jo OL år, og vi sad alle tre bænket til sofaen hele august. Det var en fest.

Iben ved derfor allerede ret meget om sport. Og hun har da også allerede haft sin første stadion debut. Faktisk har hun allerede flaget med det blå-gule flag to gange. Ligesom hun ofte selv styler sine nederdele med hendes Juventus eller F.C. Barcelona trøje. Og nu har vi fået mulighed for at blive endnu klogere på nogle af de yngre danske fodboldstjerner.

Det er Ole Sønnichsen, der står bag teksterne i Forlaget Carlsens Læs med landsholdet. Ole Sønnichsen er uddannet journalist og er blandt andet kendt for sin biografi om Dirch Passer. Han har desuden formidlet stof om verdens bedste fodboldspillere til voksne. Det er lykkedes ham rigtig godt at formidle til børn, som også gerne vil høre om fx tiden i Tulstrup Faurholt, hvor Pernille Harder trådte sine barndomsstøvler.

Carlsen har gennem årene udgivet letlæsningstitler under forskellige navne: De små stribede, De stribede og Kommas Læsestart med forskellige læseniveauer i de enkelte serier. Nu har de samlet disse under navnet Carlsens Læsestart. Læs med landsholdet er en del af denne serie. Bøgerne er derfor læsepædagogisk bearbejdet. Jeg er blandt andet vild med, at bøgerne slutter med en ordliste, med ord der er lidt sværere at forstå og læse.

Iben er jo ikke gammel nok til at læse selv. Vi har derfor brugt bøgerne som højtlæsning. Her fungerer de rigtig godt. Indtil videre har vi lært Pernille Harder og Kasper Schmeichel bedre at kende. Både Iben og jeg glæder os til at komme i gang med de resterende. Jeg er desuden helt sikker på, at vi finder bøgerne frem igen, når Iben begynder at letlæse.

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar af Forlaget Carlsen. 

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga for børn