Weekendfilm - Krummerne

Fagre nye verden – letlæsning

Pi og en bi og Do på tå af Kirsten Ahlburg

Pi og en bi og Do på tå af Kirsten Ahlburg

Som forældre er det fantastisk at se ens børn gro og udvikle sig hele tiden. Jeg føler ikke selv, at jeg er blevet fem år ældre, men Iben er blevet en selvstændig fem årig, som allerede kan så mange ting. Nu er hun blevet interesseret i bogstavernes lyde og små letlæsningsbøger. Hun skal først i skole til sommer, så der er intet pres. Måske læste i mit indlæg om Margreth Olins film BARNDOM, og om hvor splittet jeg er i forhold til at stimulere børn til læring. Jeg mener, at det er rigtig vigtigt at give plads til leg, men samtidig vil jeg ikke holde information tilbage, hvis Iben selv søger den.

Dette indlæg har derfor fokus på letlæsning. Det er stadig lidt et mysterie for mig, hvordan man anvender lixtal og læsetal helt korrekt, så der tyer jeg som altid til hjælp hos min svigermor eller på biblioteket. Har du børn i skolen, kan klasselæreren og skolebiblioteket også hjælpe børnene rigtig godt på vej.

Hvor skal man starte?

Vi startede med at udvælge bøger efter tema og illustrationer. Iben finder stadig interesse i mange ting og det er alt fra sport, kreating og prinsesser. Hun elsker musik og dans. I øjeblikket hører vi fx MGP sangene på repeat, hvilket har fået mine kollegaer til at kigge underligt, når jeg sidder og synger “møg provokerende og mega irriterende”.

Jeg har tidligere fået anbefalet Kirsten Ahlburgs letlæsningsbøger, så jeg tænkte, at jeg med fordel kunne starte der. Desuden er en af dem illustreret af Zarah Juul, som det vidst ikke er nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med.

Do på tå handler om balletpigen Do og hendes veninde An. Pi og en bi handler om feen pi og hendes færd i naturen, hvor hun blandt andet møder en bi. Begge historier er bygget op af ord med maksimalt to bogstaver, hvilket er vildt imponerende. Det er nødvendigt at bringe billederne med ind i historien, for at få den tilstrækkelige dybde, men det er samtidig en spændende måde at blive introduceret for letlæsningen.

Letlæser I derhjemme?

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendfilm - Krummerne