Hvorfor vi holder af Far til fire fra 50'erne

Find Dory – forpremiere i Kastrup Bio

Find Dory

Vi er vilde med Pixar herhjemme. Når der sættes en Pixar film på, samles både børn og voksne foran tv-skærmen. Ibens favorit er Toy Story (faktisk alle tre af dem) og min er Find Nemo. Derfor havde jeg også store forventninger til Find Dory, hvor fisken Dory (som nu bor ved Nemo og hans far Marlin) rejser ud i oceanet for at finde sin familie. 

Desværre levede filmen slet ikke op til mine forventninger. Hvor historien i Find Nemo i bedste road-movie inspireret stil drives frem af de mange bifigurer, så formår historien om Dory ikke at skabe samme dramaturgi.

Historien drives udelukkende frem at Dorys egne flashback, og det giver ikke altid mening, hvornår hun får disse. Bifigurerne kommer derfor også til at virke tilfældige og til tider helt unødvendige for historien. Iben fik en lille aktivitetsbog med hjem fra Kastrup Bio, og vi kunne ikke huske navnene på de mest centrale bifigurer, da vi kiggede i bogen et par timer efter.

Det som også fascinerede ved Find Nemo var det univers under vand, som Pixar havde formået at skabe. En stor del af Find Dory er dog sat på land og blandt mennesker, hvilket reducerer de flotte undervandsbilleder.

Iben fik dog trods dette sin første følelsesmæssige oplevelse med en film. Da Dory leder efter sin mor og far og tydeligt har utroligt meget savn til dem, græd Iben også og fortalte bagefter, at det var en sørgelig film. Det var rigtig fin oplevelse for hende og for mig at se at filmoplevelser kan andet end blot at underholde.

Find Dory får to ud af fem malerklatter.

Find Dory har premiere i morgen den 25 august. Du kan dog sagtens vente med at se denne til den udkommer på DVD eller BlueRay.

 

2 kommentarer

 • troldemor

  vi skal ind og se den på søndag, vi elsker også pixlar herhjemme og især nemo har altid kunne glæde alle.
  er spændt på at se find dory og især til at se hvad børnene mener om den

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie Otzen

   Hej Troldemor,

   Ja. Jeg håber, at I får en god biograf oplevelse, selvom vi var lidt skuffet over selve filmen. Du kunne da være interessant at høre, hvad I synes om den, når I har været inde og se den. Så vend endelig gerne tilbage.

   Bedste hilsner,
   Cæcilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor vi holder af Far til fire fra 50'erne