Hvad er en god barndom?

Henrys bog for de 2-3 årige

Henry vil ikke sove

Henry vil ikke sove

Indlægget indeholder reklamelinks

Da Iben var omkring de to år, begyndte vi at læse sådan rigtig op for hende. Indtil da havde vi mest bare kigget i bøgerne og fortalt, hvad der var på billederne. Vi var især vilde med Kim Fupz Aakesons Lili. Det er også derfor, at vi er så glade for de fine Lili tegninger, som jeg skrev om her. Lili er en lille pige, som altid kommer galt afsted. Hun er kær. Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi skal læse Lilibøgerne for Emil. For ja, det skal vi…

For et års tid siden anbefalede jeg et Nintendospil med pigen ‘Silke’ i hovedrollen til en mor på twitter. Hun havde spurgt til spil til hendes 3-4 årige dreng, og jeg mener virkelig, at Silke-spillene formår at ramme den målgruppe. Hun svarede pænt tilbage, at hendes søn nok ikke gad at spille et spil med en pige i hovedrollen – det var for tøset. Jeg blev vildt overrasket. Jeg går ikke fronttrop i moderne kønskamp, men her blev jeg alligevel lidt indigneret. Iben sluger bøger med Lille Virgil, Vitello og Villads. Ligesom hun sluger bøger om Betty, Pippi og Lillebitte Lilli. Der bliver ikke skelnet der.

Så derfor er Henrys bog af Stine Sillesen da også en bog, som jeg både vil anbefale til piger og drenge. Den lander perfekt ned i fortællingerne til de to årige. Jeg synes faktisk ikke altid det er nemt, at finde bøger til de to årige. Vi har købt et par af historierne om hunden Ib til Emil, men de er lidt mere ordtunge end fx Lilibøgerne er. Men Henrys bog rammer i mine øjne plet. Henry er en dreng med krudt i måsen, som bestemt ikke vil sove. Han vil meget hellere hoppe og spille guitarsolo. Man skulle tro, at Stine Sillesen kendte vores putteseancer herhjemme. Hun rammer plet. Bogen bliver ikke mindre god af, at det er Zarah Juul, som har illustreret Henry. Iben kender allerede hendes streg så godt, at hun mente, at Henry måtte være Lillebitte Lillis fætter. Tegningerne lever op til mine altid stor forventninger til Zarah.

Turbine bøgerne ligger til tider i den lidt dyre ende, men heldigvis kan man ofte finde masser af deres bøger på biblioteket. Så næste gang biblioteket besøges, kan I sagtens tage Henrys bog med hjem under armen.

Henrys bog af Stine Sillesen er modtaget som anmeldereksemplar.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

1 kommentar

  • Mange tak for de fine ord om Henry både om teksten og ikke mindst illustrationerne ❤ ❤.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er en god barndom?