Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen - Siri Melchiors gave til Iben

Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen – Zarah Juul

En af Zarah Juul flotte illustrationer i Eva Gorilla af Lise Rønne

En af Zarah Juul flotte illustrationer i Eva Gorilla af Lise Rønne

Som jeg fortalte om i dette indlæg, er jeg altid på jagt efter originale tegninger og illustrationer til vores hjem. Jeg har allerede vist jer Ibens flotte tegninger af Siri Melchior. Så nu er vi kommet til noget, som indtil videre blot er på ønskelisten. Iben er ved at være så stor nu, at hun synes, at det er hyggeligt og fedt at have et flot værelse. Hun fik en tv hylde og en snekugle til værelset i julegave, som hun virkelig var glad for. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at hun fremadrettet vil være glad for at få ting til værelset. Vi har desuden en plan om, at børnene skal sove på samme værelse, og derfor skal vi til efteråret i gang med at lave værelserne om. Jeg er derfor allerede nu på jagt efter god inspiration. Her kommer illustratoren Zarah Juul ind i billedet.

I forbindelse med Lise Rønnes udgivelse af bøgerne om Eva Gorilla, stødte jeg på Zarah Juuls illustrationer for første gang. Jeg er meget imponeret over, hvordan Zarah formår at bruge farver. Tegningerne sprudler af klare farver, som man sjældent ser det i danske børneillustrationer (og især i indretningen). Desuden bruger Zarah en doodle-lignende tegneform, som giver en fornemmelse af en let og legende streg. Man kan ikke andet end at blive draget ind i det fine og fantasifulde univers. Zarah Juul kommer fra spilindustrien, hvor hun har arbejdet med at udvikle spil for børn i 9 år. Men i dag arbejder hun med at tegne og skrive. Du kan se nogle af Zarahs flotte illustrationer på hendes instagram. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se mange flere af Zarahs illustrationer i dansk børnelitteratur de kommende år.

Zarah Juul sælger blandt andet sine fine illustrationer på puder og muleposer til hjemmet. Men det, som jeg især tror, at børnene skal ønske sig til deres kommende fælles værelse er dette fine vægur. Du kan finde alle Zarahs produkter her.

2 kommentarer

 • Tusinde tak for et meget flot indlæg. Jeg er neget taknemmelig for dine fine ord ❤.
  Jeg udstiller som sagt i dette år hvor original og print af børnebogsillustrationer kommer til salg.
  Kærlig hilsen
  Zarah Juul

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie Otzen

   Kære Zarah,
   Selv tak. Jeg ser frem til at høre mere om den kommende udstilling.
   Bedste hilsner,
   Cæcilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen - Siri Melchiors gave til Iben