Teater på turné

Kasten sig ud i klassisk musik

Malene Nørgaard og Louise Kristensen fra en GENKLANGE koncert. Foto: Gabriella Meinert-Medici (GENKLANGE)

Malene Nørgaard og Louise Kristensen fra en koncert. Foto: Gabriella Meinert-Medici (GENKLANGE)

Herhjemme er vi storforbrugere af popmusik. Min mand er mest til den slags, som hører 80’erne og 90’erne til, mens jeg forsøger at følge med i de nyeste hits og artister. Efter at jeg for nogle måneder siden hørte det seneste album fra Nick Jonas, måtte jeg dog indrømme, at der er noget musik, som jeg er ved at være for gammel til.

Da jeg ventede Iben, begyndte jeg at høre klassisk musik. Jeg havde læst, at babyer kan genkende det musik, som man har spillet for dem, mens de stadig ligger i maven og håbede, at den klassiske musik kunne være med til at skabe ro for hende, når hun var blevet født. Nu er jeg netop gået på barsel med lillebror i maven, og det gik op for mig, at vi har været rigtig dårlige til at holde den klassiske musik ved lige herhjemme. Jeg har derfor i første omgang fundet albummer med Mozart for babies frem i min musik app.

Men jeg kunne også godt tænke mig, at vi blev bedre til at introducere Iben for den klassiske musik. Iben holder meget af at høre de instrumentale stykker fra Frost, så jeg er sikker på, at hun vil holde af de klassiske universer. Derfor har jeg forsøgt at finde mere information om klassisk musik til børn.

GENKLANGE er en forening (dannet i 2013 af Gabriella Meinert-Medici), der tilbyder børn, pædagoger og familier en sjov og let vej til klassisk musik. De tilbyder blandt andet klassiske koncerter for børn, men GENKLANGE er også en musikblog, hvor du kan finde gode idéer til aktiviteter med klassisk musik for børn. Jeg skal helt sikkert vise Iben filmen, hvor Minnie dirigerer Brumbassens Flugt af den russiske komponist Nikolai Rimsky-Korsakov. Du kan finde GENKLANGES koncerter på Gentofte Hovedbibliotek og Kvarterhuset på Amager.

Naxosdirect har en række børnetitler. Vi har ikke en cd afspiller, men jeg har blandt andet fundet titlerne Lytte, Lære og Lege – vuggeviser og Peter og Ulven, Symfonisk eventyr af Sergej Prokofiev i min musik app.

Hører I klassisk musik derhjemme? Herhjemme skal vi helt sikkert til at skifte Rasmus Seebach og Burhan G ud med klassiske hits en gang i mellem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teater på turné