Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen - Siri Melchiors gave til Iben

Nyheder til børn

Ibens avis

Ibens avis

En af vores gode venners drenge fyldte 7 år i starten af december, og vi talte om at give ham sit første avisabonnement. Det er ingen hemmelighed, at vi er nyheds-junkies herhjemme. Sådan er det nok med en journalist i huset. Herhjemme er Iben desværre stadig lidt for lille til at holde avis. Men inspireret af Berlingskes børneavis, har vi for nogle måneder siden selv lavet avis. Iben valgte historierne med hjælp fra Theis. Det blev til en anmeldelse af Find Dory, en krimihistorie om skurkene fra Ramasjang og lidt forbrugerstof om, hvordan du laver en perfekt kolbøtte. Jeg fik lov til at agere bladtegner.

Jeg har tidligere rost fagbøger, som formår at formidle stof til børn i flere aldre fx Sigurd Barretts Danmarkshistorier – og det er det, som børnenyhederne også kan.

Avis
Berlingske udgiver hver fredag avisen Kids’ News for børn. Formålet med avisen er at gøre børn klogere på det samfund, som de er en del af. Jonas Stenbæk Christoffersen er redaktør på Kids’ News. Han har tidligere arbejdet på ‘voksenavisen’ på Berlingske. Derudover skrives avisen af en række børnerapportere i alderen 6-12 år. Kids’ News formidler historier fra ind- og udland i øjenhøjde med børn i skolealderen. Vi glæder os til, at Kids’ News kan blive en del af vores weekendmorgener.

Er det for meget med en hel avis kun til børnene, så indeholder Weekendavisen et tillæg ‘Faktisk’, som henvender sig til børn på 8 – 15 år. De 12 sider indeholder både nyhedsartikler og tegneserier samt madopskrifter. I modsætning til Kids’ News er tillægget holdt i et voksens avislayout.

E-avis og TV
DR Ultra har sine egne nyheder (Ultra Nyt) hver dag. Her formidler de nyheder fra samfundet til børn. Nyhederne varer små 10 minutter, og kan dermed sagtens fastholde børnenes koncentration. Derudover har Ultra Nyt en e-avis, hvor børnene selv kan klikke rundt blandt nyhederne, som både består af nyheder fra ind- og udland, historier fra sportens verden og forbrugerstof. Desværre opdateres e-avisen ikke så ofte, hvilket gør, at der kun er få nyere historier på siden, hvis man besøger den regelmæssigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen - Siri Melchiors gave til Iben