Børnejazz med Silja

Suverænt reality-tv for børn

Drengene fra håndboldmissionen møder Nikolaj Markussen. Foto: DR

Drengene fra håndboldmissionen møder Nikolaj Markussen. Foto: DR

Vi har ingen tv-pakke herhjemme. Det har vi faktisk ikke haft i flere år nu. I stedet streamer vi alt vores TV. Det betyder, at det er meget sjældent, at vi ser flow-tv. Når dette sker er det fordi, vi ser live sport. I forbindelse med håndboldherrenes VM kampe på DR i januar, blev der vist en reklame for et børneprogram på DR Ultra – Håndboldmissionen. Og sådan blev vi bekendt med det, som skulle vise sig at være det bedste reality-tv, som vi har set i flere år. Luksusfælden og Årgang 0 – go home.

I programmet møder vi ti drenge, som er blandt dem, der altid bliver valgt til sidst, når der skal vælges hold i skolegården. De har aldrig spillet håndbold, de kan ikke drible, og de kender absolut ikke reglerne. Med træneren Jesper Jensen (andre mødre kan måske huske dette skår af en håndboldspiller) skal de på tre måneder lære at spille håndbold. I programmerne ser vi, hvordan drengene bliver bedre og bedre, frem mod endepunktet hvor de skal møde et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber.

Vi har hele familien siddet foran tv’et, når håndboldmissionen blev vist. Ligesom vi har genset flere af programmerne (om morgenen, om eftermiddagen, om aftenen). Vi har simpelthen fået trukket tæppet væk under os, og er blevet suget ind i dette fantastiske univers. Vi har grint med drengene og vi har grædt med drengene. Vi har lært dem at kende og fulgt deres udvikling – uden at de på nogle måder er blevet udstillet. Det er reality-tv, når det er bedst.

Har I endnu ikke fået set håndboldmissionen, kan I finde det på DRTV.

 

 

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnejazz med Silja