Fjollede eventyr af Rune T. Kidde

Teater til de mindste på Riddersalen

Åbent Hus ned Ragnhild Kaasgaard. Foto: Bjarne Stærh

Åbent Hus ned Ragnhild Kaasgaard. Foto: Bjarne Stærh

I går var Iben og jeg i teater Riddersalen på Frederiksberg for at se stykket ‘Åbent Hus‘. Vi havde igen pakket barnevognen i bilen, også kunne Theis og Emil gå en tur i Frederiksberg have imens, at vi så stykket. Vi har ikke været på Riddersalen før, men det var nemt at finde med de fine guirlander udenfor. Indenfor i teateret var der en summen af liv fra børn i alderen et til fire år, som løb og legede omkring den lille café, der solgte kaffe og saftevand. Børnene havde både taget forældre og bedsteforældre med i teateret.

I stykket møder vi en voksen Ragnhild, som tager børnene med tilbage til hendes fire års fødselsdag, hvor tøjhunden Hunni bliver væk. I forsøget på at finde hunden igen præsenteres børnene for alle de fine rum i Ragnhilds hus, der rummer mad, musik og højtlæsning.  Forestillingen er et rent sansebombardement med den klassiske musik, det farverige hus og Ragnhilds farvestrålende kjole. Der er nok at se på for både voksne og børn, og Ragnhild Kaasgaard formår at fylde den lille scene godt ud. Forfatter og Instruktør Signe Birkbøll er en garvet dame inden for teater til børn, og det mærker man tydeligt i den fine fortælling, som formår at guide børnene igennem temaer som venskab og savn.

Forestillingen henvender sig til børn i målgruppen halvanden til fire år. For nogle af dem vil det derfor være deres første teateroplevelse. Ragnhild Kaasgaard formidlede ‘gå-i-teater’-reglerne på en fin måde til både børn og voksne, og formåede endda at sende to-tre børn og deres forældre hjem før forestillingen var slut, da børnene tydeligvis endnu ikke var klar til en teateroplevelse. Hvad der dog startede som en fin hensigt, endte med at tage en del fokus væk fra selve stykket. Både børn og forældre endte med at sidde tilbage med tvivl om, hvornår det forventedes at man bidrog til stykket med grin, råb og klappen, og hvornår man helst skulle være helt stille og lade Ragnhild have ordet.

Stykket ‘Åbent Hus’ spiller igen i perioden 1. – 8. april med to forestillinger hver dag. At alle børn kan se er første prioritet på Riddersalen, så forældrene kan pænt finde plads på gulvet. Jeg vil derfor anbefale, at du ikke laver samme fejl som mig, der hoppede i et par slim fit jeans lige præcis den dag. Du kan købe billetter til stykket her.

Vi var inviteret i teateret af Riddersalen

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjollede eventyr af Rune T. Kidde