Cphpix/Buster anbefalinger

Tornerose på Rosenborg Slot

Prinser og prinsesser gør sig klar til Tornerose på storskærmen i den eventyrlige riddersal

Prinser og prinsesser gør sig klar til Tornerose på storskærmen i den eventyrlige riddersal

Der var engang en lille lyshåret pige med store krøller og en forstand som en ældre kvinde. Hun skulle på eventyr med sin mor for at få en fantastisk og unik filmoplevelse. Inde i København tårnede Rosenborg Slot flot i efterårsvejret med Kongens Have som omkringliggende kulisse. En størstedel af bladene var allerede blevet orange i kanten og vinden tog fat i den lille piges store gule skørt. Ved ankomsten til det fine slot mødte pigen og hendes mor en udfordring. På arrangementets hjemmeside stod der, at arrangementet startede klokken fire, men at alle prinser og prinsesser kunne lave deres egen guldkrone inden. Det havde den lille piges mor læst sådan, at selve filmen startede klokken fire, og at de derfor skulle møde op omkring halv fire, hvis pigen skulle lave sin helt egen krone. Det var dog ikke værre end, at de kunne købe en kold flaskevand og en chokolade frø i den lille hyggelige café. Ligesom de nødt at gå en tur omkring voldgraven.

Da dørene til slottet åbnede klokken fire, stod de allerede klar i køen med morens mobiltelefon i hånden, sådan at de kunne vise billetter. De blev mødt med smil af de unge mænd og kvinder, som havde fået til opgave at passe godt på slottet og give alle prinser og prinsesser en eventyrlig oplevelse. I vinterstuen med loft af Pieter Isaacsz mytologiske malerier var der dækket op til kronemageri ved et langbord fyldt med klistermærker, limstifter og pailletter. Prinserne og prinsesserne satte sig ned og skabte de skønneste kroner. De søde unge kvinder, som hjalp alle prinser og prinsesser med deres kroner, havde forestillet sig, at børnene kunne sidde længere tid og pusle med kronepynteri. Derfor blev den lille prinsesse med de store lyse krøller lidt træt af at vente til sidst. Dette var selvom, at moren forsøgte at underholde hende med historier om lydkanalerne i gulvet og kig-hullerne i malerierne.

Alle prinser og prinsesser stod klar ved rundtrappen, da de fik tilladelse til at gå op i den flotte riddersal. Her har ægte prinser og prinsesser danset rundt i de flotte omgivelser. På gulvet var der lagt puder ud til alle prinser og prinsesser og et stort lærred var sat op foran de enevældige kongers salvings tronstol, dronningernes tronstol og de tre løver. Her startede Disney filmen Tornerose og med gobelinerne hængende på siderne blev de draget ind i det mest eventyrlige univers. På trods af morens sovende ben og krampe i enden af at sidde på gulvets små puder, levede de lykkeligt til filmens ende.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cphpix/Buster anbefalinger