Juleweekend med DRs korskole

Vi glæder os i denne tid – julekalendre

Indlægget indeholder Affiliate Links

Herhjemme pyntede vi op til jul i søndags, hvor det var første søndag i advent. Det er ikke fordi, at vi går all in på julepynt, men det er hyggeligt at have lidt nisser og engle rundt omkring i stuen. Når vi nærmer os juleaften, skal vi da også have et juletræ, selvom vi ikke skal holde jul hjemme. Jeg har altid holdt af julen, men den er kun blevet mere fantastisk efter, at der er kommet børn i huset. En god måde at tælle ned til juleaften er med julekalendre. I år har vi valgt to historier og en tv-serie, som skal lede os igennem december måned.

Julekalender med pixibøger fra Forlaget Carlsen

Julekalender med pixibøger fra Forlaget Carlsen

Sidste år fik Iben denne julekalender med pixibøger af farmor – og den var et stort hit. Derfor pakkede vi pixibøgerne ind på ny i søndags, så de er klar til at blive pakket ud og læst hver dag i december frem til den 24. Historien af Jan Mogensen giver os indblik i julen fra børnene i byen, den ældre herre på plejehjemmet, nissen i laden og julemanden i Grønland. Hver dag er der en ny afrundet del af den samlede historie.

DR Ramasjang bliver Nissebanden i Grønland genudsendt. Det er en af mine absolut favorit tv-julekalendre, og vi har allerede sunget med på “Nu det jul”, “Luffe” og “Risengrød” – som sammen med alle de andre gode numre skaber den musikalske ramme for serien. I julekalenderen følger vi nisserne Lunte, Gemyse, Skipper, Hr. Mortensen og Puk, som skal til Grønland for at hjælpe julemanden med at lave julegaver til alle de danske børn. Historien er fin og egner sig perfekt til før-skole-børn. Desuden er serien smækket med de lækreste billeder fra Grønland, som man som forældre kan læne sig tilbage og nyde.

SMS julekalender

SMS julekalender fra SMSpress

Som noget nyt i år har jeg tilmeldt os en SMS-julekalender. SMSpress er kendt for deres SMS-noveller og litteratur på mobilen. Dette års SMS-julekalender til børn er skrevet af Carl Quist-Møller, der er søn til Flemming Quist-Møller, som vi er vilde med herhjemme. Vi er især vilde med historierne om Cykelmyggen Egon. Derfor glæder jeg mig til at få en til fem daglige SMS’er fra Løgnhalsen, som vil fylde Iben og mig med juleløgnehistorier hele december måned. Måske får vi svar på, om Løgnhalsen virkelig er den nye julemand.  Du kan også modtage SMS’er fra Løgnhalsen ved at sende en SMS til 1277 med koden “SP Løgnhalsen”. Det koster 35 kroner for historien, men hvis dit bibliotek er tilmeldt, kan du også låne SMS-novellerne via biblioteket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleweekend med DRs korskole