Henrys bog for de 2-3 årige

Weekendfilm – Terkel i knibe

Terkel, Arne og Onkel Steward. Foto: Nordisk film

Terkel, Arne og Onkel Steward. Foto: Nordisk film

Reklame/Streamhub

I sidste weekend blev der afholdt Guldtuben i Royal Arena, hvor den danske YouTube scene fejrede sig selv med en lang række priser. I den forbindelse optrådte Anders ‘Anden’ Matthesen som figuren Jannik Rundholdt, der som mislykket YouTube stjerne gav de nominerede til årets YouTuber lidt roast. Det har skabt debat, da mange ikke kunne se ironien og humoren bag hans optræden. Eller ikke mener, at børnene i målgruppen forstår ironi.

Derfor vil jeg i denne uges weekendfilm genbesøge en af Andens mesterværker, som kan ses af hele familien (næsten da). Nemlig animationsfilmen fra 2004 (ja, tænk at den allerede er 13 år gammel) Terkel i knibe.

Terkel i knibe er en vanvittig komedie, som går langt over grænsen. Filmen handler om Terkel, der går i 6.a. Terkel er lidt af en tøsedreng og i hvert fald ikke en del af klassens seje drenge som Sten og Saki. Dem har hans onkel Stewart desuden lige tæsket, hvilket ikke gør Terkel mere populær. Også er der alt det med en hemmelig forelskelse, en psykopatisk morder, jernrør, pindemadder, og et venskab på prøve. Og fede Dorrit, som alle mobber, og ham dyrevennen Gunnar har vidst ikke rent mel i posen. Hvad skal Terkel stille op med det, når han samtidig har to forældre, som bare ikke lytter?

Filmens animationsstil er jeg vild med. Den er enkel, men flot. Du kender muligvis stilen fra de nyere animationsfilm af Ole Lund Kirkegaard fortællinger Albert, Otto er et næsehorn og Gummi Tarzan. Stregen er så enkel og farverig, at den passer perfekt til det barnlige univers.

Derudover er filmen spækket med god musik og sange, som man også kender det fra Andens julekalender ‘Jul på Vesterbro’. Når man først har genbesøgt filmen, kan man godt forvente, at man går rundt og synger sangene en lille uges tid. Det er regulære ørehængere.

Medierådet anbefalede ved biografpremieren, at filmen primært var for børn fra 7 år. Ved DVD udgivelsen blev dette dog ændret til 11 år. Filmen er spækket med ironi og humor, men tager samtidig afsæt i et hverdagsrealistisk miljø. Så vi må nok vente et par år inden, at vi introducerer den for Iben. Men jeg glæder mig allerede vildt meget. ‘Så, hvad med dig selv?’

Husk, at du kan se på Streamhub, hvor du kan se Terkel i knibe. Har du Netflix abbonement, kan du fx se den der.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Henrys bog for de 2-3 årige