Venindehygge og ponyer

Hemmelig superstjerne

Star Girl serien af Nicole Boyle Rødtnes

Star Girl serien af Nicole Boyle Rødtnes

Det er vidst gået hen og blevet en rigtig tøseblog herinde. De seneste to indlæg om letlæsning og My Little Pony er i hvert fald ægte tøseuniverser. Bare rolig – der venter indlæg lige rundt om hjørnet, som ikke indeholder tyl, pink og blomster. I mit indlæg om letlæsning skrev jeg lidt om, hvordan vi så småt er begyndt at kaste os over letlæsningsbøger. I min jagt efter gode bøger faldt jeg over Nicole Boyle Rødtness serie om Star Girl. Anita Sølvers illustrationer minder mig om LEGO Friends, og derfor var jeg sikker på, at Iben ville elske de her bøger. Jeg blev derfor rigtig glad, da Nicole spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde dem.

I Star Girl møder vi Nanna, som netop er flyttet til byen. På sin tidligere skole havde hun ikke mange venner, så hun bliver rigtig glad, da Luna tager så godt i mod hende på første skoledag, og de to er uadskillelige derefter. Nanna har dog en hemmelig identitet, men i stedet for at være superhelt der iklæder sig maske for at tage afsted og rede verden, iklæder hun sig masken for at optræde som pop-sangerinden Star Girl.

Umiddelbart kan serien om Star Girl godt lyde som en bog, der udelukkende handler om berømmelse, sang og musik. Men bogen handler om så meget mere. Nicole formår at beskrive Nannas sårbarhed og hendes behov for at skjule sig bag Star Girls maske. Hun beskriver desuden relationen mellem piger til præcision, og Iben levede sig meget ind i pigernes venskab og konflikter med de mere populære piger i klassen.

Bogen henvender sig primært til piger i 3. – 4. klasse, som selv kan kaste sig ud i læsningen. Jeg synes dog, at den også egner sig rigtig godt til højtlæsning. Jeg bliver faktisk lidt ked ved tanken om, at jeg på sigt skal gå glip af disse læseoplevelser, som Iben og jeg har sammen nu. Jeg håber, at hun har lyst til at læse højt for sin mor til den tid. Indtil da glæder vi os begge til tredje bog i serien udkommer efter nytår. Vi kan faktisk slet ikke vente.

Star Girl er modtager som anmeldereksemplar af forfatteren.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Venindehygge og ponyer