Børnekultur - Jeg håber, at I vil læse med

Historiefortælling på Ofelia Plads

Historiefortælling ved Ofelia Plads i København

Historiefortælling ved Ofelia Plads i København søndag den 17. juli 2016

Tre søndage i juli fyldes Ofelia Plads med sjove fortællinger for familien. Med Skuespilhuset og Københavns havn i kulissen havde vi på trods af dryp-regn fundet vej til den lille scene på Ofelia Plads sammen med omkring 25 børn og deres forældre søndag eftermiddag for at høre fortællingerne. Her sad vi under det udslået sejl og lyttede til Mia Møller, Hans Laurens og Per Worm, mens børnene nød en is eller saftevand fra kiosken lige ved scenen.

Der var dog ingen grund til at lokke børnene med diverse søde sager. Med stor fortællelyst formåede de tre fortællere at fastholde opmærksomheden fra de frække drenge med LEGO på hjernen og resten af den spraglede børneflok den hele time, som arrangementet varede.

Hvor nogle måske kender Per Worm for hans første plads i Zulu Comedy Slam i 2011, så er det nok de færreste som kender til Mia Møller og Hans Laurens. Men det betød intet for børnene, som ikke behøvede kendte ansigter for at følge med i de spændende historier.

Mia Møller inddrog børnene i hendes improviserede fortællinger og kom dermed til at fortælle historier om prinsesser (denne figur havde Iben selvfølgelig budt ind med), malariamyggen Viktor og Axl fra LEGO Nexo Knight med moraler som: “Bliv aldrig spist af en slange, for så bliver du ætset op af dens mavesyre” og “Økser er bedre end sværd”. Dette var klart de fortællinger, som ramte bredest, da også de helt små (3-4 årige) kunne forstå og digte med på disse.

De lidt større børn ramte Hans Lauren med sine fortællinger om flyvende frikadeller og hunden Fjols. Dansk børnelitteratur er ikke kendt for glansbillede fortællinger, men disse fortællinger tog skridtet længere og lagde ikke fingrene imellem, da der med glimt i øjet fx blev talt om jyske byer som nogle, man blot kører igennem.

Arrangementet toppede dog, da de tre fortællere formåede at udnytte hinandens kunnen. Selvom Per Worms sang om fodvorter var emne ved aftenbadet herhjemme, så blev børnene virkelig fanget, da Mia Møller tog mikrofonen til Per Worms guitarspil og sang om to tilstedeværendes børns venskab. Ligesom Hans Laurens pirat-historie gik rent hjem med underlægningsmusik fra netop Per Worms guitar.

Arrangementet får fire ud af fem malerklatter. 

 

Du kan stadig nå at besøge Ofelia Plads søndag den 31. juli klokken 14.00, hvor den sidste omgang historiefortælling for børn afholdes. Det kan varmt anbefales.

2 kommentarer

 • Mia Møller

  Stødte i aften helt tilfældigt på denne anmeldelse af vores historier fra Ofelia Plads i sommer. Den varmede, så mange tak for den! Bedste hilsner Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie Otzen

   Selv tak Mia. Jeg håber, at vi får mulighed for at høre dig fortælle historier en anden gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnekultur - Jeg håber, at I vil læse med