CPH Pix lækkerier - uden at lette måsen

Leonora Christina, Dronning Dagmar og disc-man

sigurd_blog

Indlægget indeholder affiliate links

Sigurd Barrett udgav 10. oktober hans fortællinger fra Danmarkshistorien. Det er bøger, som vi har ventet på herhjemme og set frem til at få i hænderne. Det er ingen hemmelighed, at der til tider kan være lidt ‘sten-saks-papir-konkurrence’ over, hvem der skal putte Iben, men efter vi har fået denne bog, har der nærmest været kamp om, hvem der kan få lov at putte og dermed læse godnathistorie. Jeg har endda ammet Emil i soveværelset, sådan at jeg kunne lytte med på oplæsningen.

Vi fik Sigurds børnebibel, da Iben blev døbt. Det er den bedste formidling af bibelfortællinger, som vi er stødt på – også selvom bibelselskabet aktivt forsøger at skabe gode fortællinger for børn bl.a. med deres pixibøger, som jeg første gang så på bogmessen sidste år. Vi læste den så meget, at vi til sidst var lidt flove over, hvor meget Iben fortalte om Jesus (kristendom er jo ikke noget, som vi taler så meget om i hverdagen i Danmark).

Derfor er vi så glade for, at vi nu kan give Iben mulighed for at dyrke fortællinger fra Danmarks historie. Iben er meget videnbegærlig og har helt styr på, hvem Dronning Margrethe og Lars Løkke Rasmussen er. Vi har længe forsøgt at finde gode faglitterære fortællinger til børn i før-skolealderen men uden held. Generelt synes jeg, at det faglitterære marked til denne gruppe er meget begrænset – især hvis man ligesom os, ikke er særlig interesseret i dyr.

sigurd2_blog

Sigurd Barret tager børn og deres forældre gennem 128.000 års underholdende danmarkshistorie. Det første bind lægger ud med istiden. Det er også i dette bind, at Ibens favorithistorier om Dronnings Dagmar og Leonora Christina findes. Andet bind består af nyere historie og er lidt sværere for Iben at forstå, da den ikke på samme måde består af fortællinger om enkelte historiske personligheder eller begivenheder, men i stedet beskriver en tidsperiode. Hun synes dog, at det var sjovt at høre om mors og fars disc-man.

Det eneste som er ærgerligt ved bøgerne er, at der refereres tilbage til tidligere fortællinger. Det betyder, at der er beskrevet en form for kronologi mellem de enkelte kapitler. Men bogen læses nok af de færreste fra start til slut. Det forstyrrer læsningen en smule.

Sigurd Barrets danmarkshistorie får fire malerklatter. 

Sigurd Barrett fortæller Danmarkshistorie kan bl.a. købes her. Du kan desuden vælge guldudgaven, hvor du samtidig får to cd’er med 42 nyskrevne sange med.’

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens forlag. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CPH Pix lækkerier - uden at lette måsen