Driblende tekster til letlæserne

Der er kommet en ny Lilli til byen

Mor har travlt med at lægge mascare i Lillebitte Lilli af Christine Lund Jakobsen

Mor har travlt med at lægge mascare i Lillebitte Lilli af Christine Lund Jakobsen

Indlægget indeholder Affiliate Links

Jeg har før nævnt, at vi er ret vilde med Kim Fupz Aakesons frække Lily. Jeg skrev blandt andet om Siri Melchiors flotte illustrationer, som hænger på Ibens værelse her. Men nu er der kommet en ny Lilli til vores bogsamling, og hun er også tegnet af en af mine absolut yndlings illustratorer Zarah Juul, som jeg skrev lidt om her.

I Lillebitte Lilli af Christine Lund Jakobsen møder vi den glade og energiske børnehavepige Lilli, der gerne vil vise sine kundskaber frem til sin mor. Men hendes mor har travlt med at lægge make-up, sende sms, holde styr på Lillis ting og sager og tage flotte instagrambilleder af sin kaffe på caféen. Alt i mens Lilli bliver mindre og mindre. Til sidst er hun så lille, at hendes mor slet ikke kan finde hende. Faktisk ligeså lille som en peberkværn.

Man siger i dele af børnepsykologien, at børn vokser, når man ser og anerkender dem. Jeg kan selv huske pædagoger og forældre med ‘Har du talt med dit barn i dag?’- klistermærker på Mayland kalendre og notesblokke tilbage i 80’erne. Christine Lund Jakobsen tager et nyt favntag på netop denne problematik, hvor vi som forældre har travlt med alverdens ting og tit sidder med snotten nede i mobiltelefonen. Lillebitte Lillis skrumpen skyldes nemlig, at hendes mor ikke giver hende opmærksomhed, når hun i bedste Cykelmyggen Egon stil viser sig frem og råber: “Se lige mig”.

Bogen har givet stof til eftertanke for både Iben og jeg. Vi havde læst bogen et par dage inden, at vi skulle i Cirkus Arena. Iben bad mig derfor pænt pakke mobiltelefonen væk, da hun var lidt nervøs for at skrumpe. Jeg har da også forsøgt at vise mere nærvær omkring børnene. Samtidig er den underholdene og på ingen måde moralisende – trods det fine budskab. Zarah Juul har desuden ramt plet med sine farverige illustrationer igen. Jeg er ikke blevet mindre vild med hendes streg, og både børn og voksne kan dyrke illustrationerne mens højtlæsningen står på.

Lillebitte Lilli af Christine Lund Jakobsen er modtaget som anmeldereksemplar af Turbine. 

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Driblende tekster til letlæserne