Vågn op med jazz i efterårsferien

Iben er blevet storesøster

Bogen "Hvordan mor?"

Indlægget indeholder affiliate links

Vi har fået en lillebror Emil herhjemme. Han ankom sidste onsdags, og siden har vi været i babymode med meget lidt søvn og de vildeste humørsvingninger. Iben er meget stolt over at være blevet storesøster, og tager det i stiv arm, at hun nu skal dele sin mor og fars opmærksomhed med sådan en lille fyr.

Under graviditeten lånte vi forskelligt børnelitteratur om det at blive storesøster. Jeg var positivt overrasket over variationen af fortællingerne. Der var historier om, hvor dejligt det er at få en søskende og historier om, hvordan man mon kan aflevere den nye baby tilbage til hospitalet.

En af de lidt anderledes bøger, som vi læste under graviditeten, havde vi lånt af farmor. Bogen “Hvordan mor?” er skrevet af den danske psykolog og sexolog Sten Hegeler. I 1948 udgav han bogen, der på det tidspunkt var banebrydende i seksualundervisningen af førskolebørn. Som vi kender hans far Poul Henningsens forfatterskab bedst med provokerende kulturradikale tekster, der brød med den konservative levestil, følger denne bog i samme spor.

Farmor havde ikke selv lyst til at læse den med Iben, men hun synes, at vi skulle prøve at læse den. Jeg var derfor selv lidt nervøs for, hvad det mon var vi kastede os ud i, men jeg havde ingen grund til min nervøsitet. Selvom nypuritanisme fylder godt i vores samfund, så har vi åbenbart talt åbent om nøgenhed og kroppen herhjemme for Iben tog historien som hvilken som helst anden. Hun undrede sig endda over, at tissekonen blev kaldt revnen – hvorfor ikke bare kalde den tissekone? Kun på et tidspunkt fik jeg selv lidt røde øre, da det blev beskrevet, at fars sædseller skulle op i moren, så de kunne nå hendes æg. Bogen kan varmt anbefales som højtlæsning til en kommende storebror eller storesøster, som er nysgerrig på, hvordan babyen egentlig er kommet ind i mors mave.

To andre bøger som vi læste meget under graviditeten var antologien “Der er en baby i mors mave – din egen tykke bog om at blive storebror eller storesøsterDenne samler på en række fortællinger om det at blive storebror eller -søster. Vi var især vilde med Lene Faurbys “Mette får en lillesøster” og Kim Fupz Aakesons og Lilian Brøggers “Pigen der fik mange søskende”.

Den anden var Lars Daneskovs “Mor har en baby inde i maven”  Det er en bog, som beskriver, hvad der sker uge for uge, når lillebror eller lillesøster er på vej. Der er sjov fakta som fx at babyen tisser i vandet inde i maven og at den har små hår over det hele som en lille abe. Den beskriver også, hvorfor mor pludselig er så træt og spiser mærkelige ting.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vågn op med jazz i efterårsferien