Balletbørn i et fabel-agtigt (men farefuldt) univers

Vågn op med jazz i efterårsferien

Bob Bi fra Børnejazz. Foto: Carl Quist-Møller

Bob Bi fra Børnejazz. Foto: Carl Quist-Møller

I denne uge er det efterårsferie for rigtig mange familier. Desværre er vi ikke en af dem. Med en uge til termin og dermed fars 14 dages barselsorlov lige om hjørnet, har vi valgt ikke at holde fridage her i uge 42. Vi holder derfor helt almindelig hverdag. Der er dog alligevel noget, som er anderledes.

Iben er en langsom starter om morgenen, og derfor plejer vi altid pr. automatik at have Ramasjang kørende på tv’et, mens vi spiser morgenmad og kommer i tøjet. Men i dag blev Iben vækket til P8 JAZZ’ faste ordekvilibrist Frederik Korfix, 10-årige Filippa Arendt og en masse skøn jazz musik. DRs P8 JAZZ har nemlig givet os og alle andre børn mulighed for at vågne hele ugen til jazzede motorbøller, instrumentquizzer og daglige episoder af Carl Quist-Møllers fortælling om Bob Bi.

Iben nåede da også at komme med sit bud på et instrument i instrumentquizzen, inden hun skulle afsted i børnehave. Hendes var meget bedre end mit – som desuden afslørede mit begrænset kendskab til instrumenter. Stemningen i programmet er rolig, og værterne Frederik og Filippa skulle selv lige vågne den første time. Med rolige stemmer guidede de os igennem en række jazz numre, herunder to fra Disneys tegnefilmsunivers som Iben kendte i forvejen.

Normalt er vores morgener temmelig hektiske. Iben er aldrig vågnet ekstremt tidligt som andre børn, så vi trækker den altid så langt som muligt med at vække hende. Derfor kan det til tider være træls, når vi skal kæmpe om at få fjernsynet slukket igen. Men den konflikt havde vi slet ikke i dag. Vi nåede at danse trætheden ud af kroppen i dobbeltsengen, og det var en glad og frisk pige, som min mand kunne aflevere i børnehaven.

Ja. Jeg er begejstret for konceptet. Det eneste minus er, at DR ikke har fjernet nyhedsindslaget mellem første og anden time. Det er lidt ærgerligt, at man skal skynde sig at skrue ned for nyheder om terrororganisationer i mellemøsten og vold i USA. Det er bestemt ikke børnevenligt.

Børnejazz på P8 JAZZ får fire malerklatter

Du kan vågne til programmet hele ugen klokken 7.00 – 9.00 på P8 Jazz eller høre det på P8s hjemmeside når det passer dig og børnene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Balletbørn i et fabel-agtigt (men farefuldt) univers