Cirkus summarum

Hvor skal vi hen? – Nintendospil

Ibens nye Dora Udforskeren spil. Foto: Cæcilie Otzen

Ibens nye Dora Udforskeren spil. Foto: Cæcilie Otzen

Jeg har netop købt to nye (brugte) Nintendo spil til Iben. Jeg er af den gamle skole, og derfor er det meget sjældent, at Iben får lov at sidde og spille spil på tabletten. Det er egentlig ikke fordi, at jeg er i tvivl om, at der også findes rigtig gode spil til Android eller IOS, men det er simpelthen fordi, at det er så stor en jungle, hvor alle kan udgive spil. Derfor kan jeg godt lide tanken om, at en spiludgiver har taget stilling til, hvorvidt et spil er af god nok kvalitet til udgivelse. Jeg er derfor mere tryg ved at købe spil fra de etablerede spiludbydere (og de er jo også allerede godt på vej ind på Android og IOS markedet).

Vi har længe haft to spil med Silke fra KREA. Silke er Pixelines lillesøster og dermed henvender spillet sig primært til før-skolebørn. Iben fik det, da hun var omkring de 3 år og kunne ret hurtigt sidde alene med spillet. Nu er hun efter et års tid klar til nye udfordringer. Vi har talt en del om, hvornår hun er klar til at få sit første spil til vores Playstation, men har besluttet at vente lidt endnu.

De to spil, som jeg har købt er med den lille figur Dora Udforskeren fra Nickelodeon, som Iben kender fra DR Ramasjang. Den ene foregår i et snelandskab og det andet foregår blandt havfruer.

De to Dora spil kunne Iben med det samme sidde med selv. Her kan der vælges mellem historiemode og enkelte spil – hvilket giver mulighed for, at barnet kan vælge en længere spiloplevelse eller blot løse de enkelte småopgaver hver for sig. Det er nemt at forstå, hvad man skal gøre i spillet. Desuden skal man bruge mikrofonen til at sige (i Ibens verden råbe) de fra tv-serien velkendte ord: “Kortet” og “Hugo må ikke hugge”.

Dora spillene minder på mange måder om Silke spillene i sværhedsgrad, og derfor udfordrer de ikke Iben så meget. Grafikken er fin og især på Ibens Nintendo DS XL er det nemt at se, hvor man skal klikke på den trykfølsomme skærm. Som voksen kan man godt synes, at der bør være mere variation i opgaverne, men Iben synes det er en fest at støde på velkendte opgaver – om det holder i længden må tiden vise.

Dora spillene får fire malerklatter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cirkus summarum