Vil du være med til at skrive en E-ungdomsroman?

Cirkus summarum

Rasmus Bjerg møder sit drengede jeg og lærer at være i sin fantasi i Cirkus Summarum fra 2015. Foto: Agnete Schlichtkrull

Rasmus Bjerg møder sit drengede jeg og lærer at være i sin fantasi i Cirkus Summarum fra 2015.    Foto: Agnete Schlichtkrull

Årets Cirkus Summarum bliver vist på DR Ramasjang i morgen. Vi fik i år billetter af min svigermor og svigerfar, så vi var alle tre inde og se showet. Fandt I ikke vej til cirkusteltet i år, er der intet at ærgre sig over. I kan fint nøjes med at se showet på TV. Kvaliteten i år var nemlig (desværre) rigtig dårlig.

Sidste år (2015) var vi afsted hele familien samlet, og vi var alle rigtig godt underholdt af showet, som havde et tema, der handlede om at udforske den barnlige fantasi. Iben var især betaget af Siljas sangnummer. Min mand og jeg var især stærkt underholdt af Kristians nummer med Christiano Ronaldos pizzaria. Desuden var original musikken skrevet af Silja Okking og Mads Geertsen helt fantastisk. Instruktør og Reumert vinder Frede Gulbrandsen formåede at samle de forskellige optrædener under én paraply, så man som publikum hele tiden var med på den overordnet tematik. Vi brugte da også dagene efter showet på at tale om drømme, fantasi og det at kaste sig ud i svære ting.

Derfor var det også en endnu større skuffelse i år, da showet på ingen måde levede op til showet fra 2015. Der var ingen rød tråd i showet. Der var en snært af en tematik om autonomi og manglende synlig ledelse, men det som jeg stod tilbage med, var en undren over, hvor længe Rasmus Bjerg mon har haft en våd drøm om at spille Flemming ‘Bamse’ Jensen. Musikken bidrog heller ikke til at samle de forskellige optrædener. Der blev sunget alt fra Disneys ‘Der er ingen bånd, som binder mig’ til Tommy Seebachs ‘Under stjernerne på himlen’.

Den eneste optræden som Iben efterfølgende har talt om, var Rasmus Otts evner inden for breakdance, hvilket muligvis peger på et centralt problem ved årets forestilling. Instruktøren i år var nemlig koreografen Toniah Pedersen. Hun har været koreograf på showet i flere år og gjort det godt, men som instruktør formår hun desværre ikke at skabe en rød tråd gennem showet.

Cirkus Summarum fra 2016 får én malerklat.

Har du ikke fået set showet, kan du glæde dig over de sparrede penge og se det på tv i morgen klokken 18.00. Jeg vil dog hellere anbefale dig, at vente til showet fra 2015 kommer på DRTV igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du være med til at skrive en E-ungdomsroman?