Bummelum, pølser eller lort?

Tur i Cirkus Arena

Arenas flotte skilt ved indgangen til Cirkuspladsen Bellahøj

Arenas flotte skilt ved indgangen til Cirkuspladsen Bellahøj

Indlægget indeholder Affiliate Links

Jeg har aldrig været speciel vild med Cirkus. Jeg er bange for dyr og tanken om, at de kan miste kontrollen inden i et lukket telt, kan altså godt få mig til at svede lidt. Men Iben, hun elsker cirkus. Siden hun var ret lille, har vi besøgt den lokale cirkusplads og se, når cirkusvognene blev pakket ud. Ligesom der var en sommer, hvor vi læste bogen ‘Alt om Cirkus‘ igen og igen og igen og igen…

Som optakt til vores tur i Cirkus Arena fik jeg genset dokumentaren Cirkusdynastiet, som handler om Cirkus Arena og barnebarnet Patrick Berdino, som en dag står til at overtage det efterhånden store og anerkendte cirkus. Iben behøvede ingen optakt, hun var bare klar til at opleve Cirkus Arena og ingen mindre end Motor Mille. Ja, det er nemlig rigtig. Cirkus Arena har i år teamet op med Motor Mille og Bubber, som overtager forestillingen fra cirkusdirektøren Benny Berdino. Det rammer målgruppen noget bedre end i 2015, hvor de havde teamet op med Signe Lindvist og Uffe Holm. Det undrede jeg mig meget over den gang.

Den eventyrlige cirkusbog står klar til forestillingens start

Den eventyrlige cirkusbog står klar til forestillingens start

Showet blev skudt i gang med et vildt tryllenummer. De der typer af tryllenumre, hvor man sidder tilbage og tænker: “Ok, måske er der bare nogle, som rigtig kan trylle”. Også kom artisterne ellers på én efter én. Det føltes som en omgang Danmark har talent, hvor jeg til tider havde lyst til at trykke på den røde knap. Men på trods af dette, blev både Iben og jeg draget ind i stemningen og teltets summen af delvis begejstring og skuffelse.

Motor Mille ledte publikum gennem forestillingen. Hun har desuden skrevet og instrueret forestillingen, som er bygget op om en ramme af eventyr. Artisternes numre minder på mange måder om Youtube klip. Børn og unge er i dag vant til, at de kan starte med at se en video om jonglører og ende med at se en video om to unge, der danser breakdance. Der behøver derfor ikke, at være denne gennemgående fortælling. Når det er sagt, gjorde Mille en god figur og formåede at brænde igennem fra manegen.

I modsætning til teaterforestillinger eller film havde jeg en følelse af, at Iben og jeg fik det samme ud af showet. Der var ingen underliggende mening, som jeg kunne gå og analysere, men blot ren og skær underholdning. Det var jeg vild med. Det gør, at man kan tage afsted hele familien.

Oplev Motor Mille fra den 23. marts til 31. maj og Bubber fra den 1. juni til 10. august, når Cirkus Arena drager på turné. Du kan desuden se turplanen på Cirkus Arenas hjemmeside, og se hvornår de rammer din by. Du kan også købe billetter på Cirkus Arenas hjemmeside.

Vi var inviteret til premieren på Cirkus Arenas eventyrlige fortælling af Cirkus Arena.

P.S. Hvis I undrer jeg over, at jeg ikke har taget billeder under showet, skyldes det en ny børnebog af Christine Lund Jakobsen, som jeg glæder mig til at dele med jer. Iben var nemlig bange for at skrumpe.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bummelum, pølser eller lort?