Underholdning på bilferie

Illustrationer: Børneillustrationer i indretningen – Siri Melchiors gave til Iben

Ibens billedevæg med Siri Melchior tegninger

Ibens billedevæg med Siri Melchior tegninger

Noget af det, som jeg elsker allermest ved børnelitteratur, er de fine illustrationer, som oftest findes i bøgerne. Herhjemme er vi blandt andet vilde med Siri Melchior, som de fleste nok kender fra Lili eller Rita og Krokodillen. Siri bliver brugt meget som illustrator, og har blandt andet et godt samarbejde med Kim Fupz Aakeson. Hun er top of the pop inden for børneillustrationer.

Da vi flyttede ind i huset for to år siden og skulle indrette Ibens børneværelse, ønskede vi at have originale tegninger, illustrationer eller malerier på væggen. Mange børneværelser indrettes i dag med grafiske plakater, som også præger de voksnes indretning for tiden – men vi ønskede noget andet. Derfor brugte jeg en aften på at finde Siri Melchiors kontaktoplysninger på google – dog uden held. Til gengæld fandt jeg Kim Fupz Aakesons e-mailadresse, og efter at have taget mod til mig (man er vel lidt starstruck), skrev jeg til ham. Han var rar at give mig Siris e-mailadresse, og så var jeg så langt.

Jeg fik formuleret en meget ydmyg og rosende e-mail til Siri, hvor jeg spurgte, om vi ikke måtte købe nogle af hendes fantastiske illustrationer til Ibens værelse. Siri svarede inden for få dage. Det var et svar, som jeg på ingen måde havde regnet med. Siri ville nemlig rigtig gerne forære Iben nogle tegninger. Tegningerne er ikke de færdige streger, som anvendes i Lili bøgerne, men er nogle uredigerede versioner – det er dog ikke til at se.

Iben var ellevild, da jeg modtog tegningerne og fik dem printet på lækkert fotopapir. De hænger så fint og pynter i de guldmalede rammer på hendes værelse. Ligesom de minder os voksne om børnelivets finurligheder og farverige tilgang til livet. Det er ikke sidste gang, at vi går på jagt efter originale tegninger. Jeg har allerede et produkt på ønskelisten af illustratoren Zarah Juul. Hvilket jeg vil skrive mere om i næste kapitel af føljetonen ‘Illustrationer’.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Underholdning på bilferie