På jagt i gamle arkiver

Cphpix/Buster anbefalinger

Tornerose på Rosenborg Slot Foto: CPH PIX

Tornerose på Rosenborg Slot Foto: CPH PIX

Så er det blevet tid til årets Buster filmfestival, som har til formål at give alle børn og unge mulighed for at gå på opdagelse i kvalitetsfilm. I familieprogrammet kan hele familien finde gode filmoplevelser. Her er mine anbefalinger.

30. september og 1. oktober – TORNEROSE PÅ ROSENBORG

Den 58 år gamle Disney klassiker Tornerose bliver vist på smukke Rosenborg Slot. Her kan alle små prinser og prinsesser (og deres forældre) komme med til en eventyrlig dag i slottets prægtige gemakker. Inden selve filmen kan børnene lave deres egen krone og hører royale historier fra den virkelige verden.

Premiere på Sikke et cirkus Foto: CPH PIXPremiere på Sikke et cirkus Foto: CPH PIX

30. september – Premiere på Sikke et Cirkus

Kom i vaskeægte cirkusstemning med alle de kendte ansigter fra Ramasjang, når der er Gallapremiere på Sikke et cirkus. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkusfamilie. Konkurrenterne Cirkus Suverænum truer dog cirkusset, og hemmeligheder bliver afsløret i jagten på at være det bedste cirkus i byen. Inden filmen vil der være mulighed for at møde skuespillerne. Alle indtægterne fra filmen går ubeskåret til Red Barnet.

Bennys badekar på Storm P. Museet Foto: CPH PIX

Bennys badekar på Storm P. Museet Foto: CPH PIX

7. oktober – Bennys badekar

I 1971 filmatiserede Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller billedbogen om Benny, der bor i en grå og deprimerende boligblok, hvor børnene er overladt til sig selv. I det jazzede univers fortæller filmen, hvordan børn søger tilflugt i fantasiens verden, når de voksne skuffer. Filmen kan ses i Storm P. museets hyggelige biograf. Desuden kigger Flemming Quist Møller selv forbi, og giver en introduktion til filmene og den øvrige udstilling på museet.

Læg stemmer til Hotel Transylvania 2

Læg stemmer til Hotel Transylvania 2. Foto: CPH PIX

7. – 8. oktober – Læg stemme til Hotel Transylvania 2

Jeg har altid drømt om at få lov at lægge stemme til en tegnefilm. Nu har børn mulighed for dette under Buster filmfestival. På workshoppen skal børnene på iPads lave deres egne personlige versioner af scener fra Hotel Transsylvania 2. Der kan både testes dybe, uhyggelige, klamme, sjove og skingre stemmer til karakteren i filmen.

Du kan finde hele programmet til Buster her.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På jagt i gamle arkiver