En ræv uden hale, en prinsesse uden prins, og en konge som ikke vil være konge

Hvad skal vi lave i vinterferien? Manga på Statens Museum for Kunst

Katsushika Hokusai, Den store bølge i Kanagawa (Den store bølge), ca. 1830-32

Katsushika Hokusai, Den store bølge i Kanagawa (Den store bølge), ca. 1830-32

Herhjemme startede vinterferien først rigtig i går. Iben skulle egentlig havde været i børnehave, men hun er ved at være så stor, at hun godt kan forstå, at andre holder fridage med deres mor og far. Derfor fik hun lov til at få en ekstra fri dag med Emil og jeg. Emil sover vildt dårligt for tiden, så der var nok at se til. Begge børn opførte sig dog meget eksemplarisk. Vi startede da også dagen med en klassiker – nemlig Otto er et næsehorn. Mange af de gode gamle klassikere kan ses på Nordisk Film streamingtjeneste for børn Min Bio. Så har I bare lyst til en oplevelse hjemme i sofaen, kan det varmt anbefales.

Her med få dage tilbage af ferien, vil jeg gerne nå at give en ekstra anbefaling med på vejen. Denne er især til jer med lidt større børn. Statens Museum for kunst har nemlig fokus på japansk kunst og kultur. Jeg er selv ret vild med Miyazakis tegnefilm (I kan finde EKKOs bud på en top 10 her) og glæder mig til, at jeg kan dele dem med Iben. Ligesom vi jo er ret glade for tegneserier herhjemme, og det gælder altså også Manga.

På Statens Museum for kunst kan børnene opleve udstillingen Japanomania, der fortæller historien om japanismens indtog i den nordiske kunst. Børnene vil være vilde med den japanske mystik og de mange farverige mønstre. Efter udstillingen kan børnene besøge Børnenes Værksted, hvor I kan lave jeres egen dragefamilie eller tegne manga-tegninger. Man kan også tegne lyserøde kirsebærblomster i ægte japansk stil. Vi har tidligere besøgt Børneværkstedet. Jeg havde frygtet, at man sad oven i hinanden og kæmpede om materialerne, men sådan var det slet ikke. Så det er bare at komme afsted og dykke ned i den japanske kultur med børnene.

Statens Museum for kunst anbefaler dette for børn i alderen 3 år og op. Min erfaring er dog, at børn skal være omkring skolealderen for rigtig at få noget ud af både udstilling og værksted.

I kan læse mere om udstillingen her.

Forsat rigtig god vinterferie.

 

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ræv uden hale, en prinsesse uden prins, og en konge som ikke vil være konge