Hvad skal vi lave i vinterferien? Disney on ice

En ræv uden hale, en prinsesse uden prins, og en konge som ikke vil være konge

En helt anden historie af Kim Fupz Aakeson med illustrationer af Jørn Villumsen.

En helt anden historie af Kim Fupz Aakeson med illustrationer af Jørn Villumsen.

I dag udkommer Kim Fupz Aakesons børnebog ‘En helt anden historie’ med illustrationer af Jørn Villumsen. Kim Fupz Aakeson har efterhånden rundet 100 udgivelser, herunder en række populære børnebøger som fx Vitello og Lili. Herhjemme er vi ret vild med historien om de grimme børn, hvor borgere, som ikke kan finde andet arbejde, bliver tilbudt at passe de grimme børn, som ingen andre gider passe. Der kommer blandt andet en ung mand, som bliver ret glad for at bage boller og passe de grimme børn. Men det er en helt anden historie.

Iben og jeg satte os godt til rette i sofaen med den nye bog. Illustrationerne fangede Iben med det samme, og hun har siden hen selv siddet og kigget i bogen. Det er ikke altid, at bøger som fanger hende ved højtlæsning også formår at få hende til at sidde og dyrke illustrationerne. Da vi var kommet halvvejs i bogen, var det egentlig putte-tid, men vi havde begge lyst til at læse videre. Lige pludselig var vi færdige med bogen uden at opdage, at vi havde læst den hele. Det minder mig om den sommerdag, hvor vi var på stranden og nød hinandens selskab så meget, at vi helt glemte at spise frokost. Men det er en helt anden historie.

Kim Fupz Aakeson er god til at skrive pigeroller. Det gælder også for denne fortælling, hvor prinsessen uden prins er både kærlig, betænksom, grim og fjollet. Hendes far har bedt hende om at finde en prins – men da hun er en værre grimrian – står mændene ikke i kø, som vi f.eks. kender det fra Klods Hans. Nej, prinsessen må selv ud og opsøge mændene. Prinsessen er herlig, og jeg elsker hendes mange facetter. Ligesom Lili som umiddelbar virker som en rigtig rod, når hun maler mors og fars stue med farvelade, men som samtidig har den største kærlighed for deres hund, som hun overdynger med gaver på dens fødselsdag. Men det er en helt anden historie.

Bogen er virkelig sjov og formår at bryde med vores fordomme og normer i samfundet. Der er et rigtig sjovt forfatterspor, hvor vi hører forfatterens tanker og direkte tale. Det er især i disse tankestrømme, at man som forældre kan grine over paralleller til vores samfund. Børn i førskolealderen bliver dog lidt hægtet af i overgangen til denne stemme, men det ødelægger ikke højtlæsningen. Man kan derfor sagtens sætte sig til rette i sofaen hele familien og få et stort grin. Ligesom den gang, hvor … Nej, det er en helt anden historie.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar af forlaget Lindhart og Ringhof.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal vi lave i vinterferien? Disney on ice