Hvad synger I til jul? Julesange fra Shufflebook

‘Syng’ i biografen

Gorillaen Johnny og Grisen Rosita fra 'Syng'

Gorillaen Johnny og Grisen Rosita fra ‘Syng’

Jeg skrev om her, at Iben og jeg muligvis skulle i Cinemateket her mellem jul og nytår og se en Disney klassiker. Men vi kunne simpelthen ikke få enderne til at mødes herhjemme, med en lille baby som skal ammes hver 2.-3. time. Derfor tog vi i stedet til den lokale biograf i Kastrup og så Universal Studios seneste bud på en børne og familie animationsfilm – filmen ‘Syng’.

I ‘Syng’ er verden beboet af dyr, som lever sammen på tværs af arter, ligesom vi kender det fra Disneys Zootropolis. Koalabjørnen Buster Moon, som er filmens hovedperson, ejer et teater i byens centrum. Moon er vokset op med at se teater med sin far, og har siden han var en lille dreng drømt om selv at drive et teater. Desværre går det ikke særlig godt med teateret, og Moon er derfor nødt til at finde på en redningsplan. Han forsøger at opsætte en sangkonkurrence i bedste Idol stil, men det viser sig, at dette ikke bliver løsningen på teatrets forfald.

Filmen bugnede af herlige figurer, der ved første øjekast kan virke overfladiske, men som vi kommer til at holde af i løbet af filmen, som fx grisen Rosita som til dagligt tager sig af sine 25 griseunger, hjem og mand. Mit moderskab er vand i forhold til hendes, da jeg jo blot skal tage vare på to børn. Desuden giver filmen en mulighed for at introducere børnene til solid popmusik. Filmen indeholder omkring 80 popsange, herunder Crazy Towns 90’er hit ‘Butterfly‘, Sir Mix-a-Lots kæmpe hit ‘Baby got back‘ og Sam Smiths populære ballade ‘Stay with me‘.

‘Syng’ er en fin familiefilm, som alle kan se. Medierådet har også vurderet, at filmen kan ses af alle, da den ikke indeholder scener, som virker skræmmende på børn. Iben var vild med filmen. Hun synes, at det er verdens bedste film og satte især pris på de herlige figurer. Desuden betød det rigtig meget for hende, at der ikke var uhyggelige momenter, da hun er ret følsom over for dette for tiden. Den har samtidig et spor til voksne med en tematik om kulturinstitutionernes forfald. Den giver et bud på, hvordan kunsten kan vinde publikums hjerter ved at lade kunsten træde i forgrunden på kunstens egne præmisser.

‘Syng’ får fire malerklatter.

Universel Studios og Illuminations Entertainment – som nok mest er kendt for ‘Grusomme mig’ – har igen formået at lave en fin familie animationsfilm. Vi fik ikke set ‘Kæledyrenes hemmelige liv’ i efteråret, men det tror jeg da bestemt, at vi snart skal.  Du kan se ‘Syng’ i din lokale biograf. Du finder desuden traileren her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad synger I til jul? Julesange fra Shufflebook